Ποντιακός Στίχος

Σχετικά με εμάς

Ο Ποντιακός Στίχος αποτελεί μία ανοιχτή ψηφιακή βιβλιοθήκη η οποία δημιουργήθηκε προκειμένου να καταγραφεί και διερμηνευτεί στα νεοελληνικά, να ορθογραφηθεί ετυμολογικά και ν’ αποθησαυριστεί ψηφιακά το πλήθος των ποντιακών δίστιχων και τραγουδιών της μέχρι σήμερα εκδοθείσας δισκογραφίας του ποντιακού ελληνισμού αλλά και για αυτήν που δισκογραφείται προϊόντος του χρόνου.

Αποτελεί το πόνημα μίας ομάδας νέων ανθρώπων κατατιθέμενη με μεράκι, αγάπη και απεριόριστο σεβασμό προς την ποντιακή διάλεκτο αλλά και την εν γένει πολιτιστική κληρονομιά των ποντίων προγόνων τους.

Η ιστοσελίδα Ποντιακός Στίχος (pontianlyrics.gr) αποτελεί τη φυσική συνέχεια και εξέλιξη της αντίστοιχης ομάδας του Facebook, που σκοπό έχει να καταστήσει όλη τη συσσωρευθείσα πληροφορία ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμη και ψηφιακά διαχειρίσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο.

Καλώς ήρθατε λοιπόν και καλές αναζητήσεις!

Η ομάδα του Ποντιακού Στίχου

Ποντιακός Στίχος

Η ομάδα μας επιθυμεί να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους:

για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τις πολύτιμες γνώσεις που μοιράζονται καθημερινά μαζί μας καθώς και την αγγόγυστη βοήθεια και συμβολή τους στο όλο εγχείρημα μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στον Ιωάννη Απαζίδη (radiotrapezounta.com) για την πολύτιμη συνεισφορά του με το ανέβασμα πλήθους τραγουδιών στο κανάλι Radio Trapezounta Boston που διατηρεί στο YouTube σε αγαστή συνεργασία με την ομάδα μας προκειμένου να μπορούμε να απομαγνητοφωνούμε και να καταγράφουμε τα πλέον δυσεύρετα τραγούδια της ποντιακής δισκογραφίας καθώς και στον κ. Νικόλαο Μπεϊλεκτσίδη, παθιασμένο συλλέκτη παλιών βινυλίων της ελληνικής (και ποντιακής) δισκογραφίας, για την ευγενική και ανιδιοτελή παραχώρηση του ψηφιοποιημένου προσωπικού του αρχείου που θα βοηθήσει στην καταγραφή των πλέον δυσεύρετων και σπάνιων δίσκων της ποντιακής δισκογραφίας.

Θερμές ευχαριστίες και στον κ. Γιώργο Τριανταφυλλάκο (http://backpacker.gr) χωρίς τις τροποποιημένες γραμματοσειρές του οποίου (GFS Galatea & GFS Orpheus 📥) η σελίδα μας δεν θα είχε την αναβαθμισμένη, από αισθητικής άποψης, μορφή που έχει σήμερα.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας προς τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario - Εύξεινος Πόντος και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο αυτού κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο για την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση του πολύ προτού το όλο εγχείρημα ακόμη πάρει σάρκα και οστά.


Ποντιακός Στίχος - Pontian Lyrics 2023

Τραγούδια: 6112 | Albums/Singles: 880 | Συντελεστές: 1171 | Λήμματα: 11970
Επικοινωνία: infoDUMMY@pontianlyrics.gr